groepsfoto 2020 kna1927 paniek op de 13e

7 EN 8 FEBRUARI 2020

HET ZIT EROP!

Paniek op de 13e’, geschreven door Peter Damen

Het stuk speelt zich af op een afdeling dameslingerie in een groot warenhuis

eind jaren 60, begin jaren 70.

Op een dag moet Danny hier invallen. Hij krijgt te maken met een cheffin die het hoog in haar bol heeft; een boer en boerin; een bijgelovige klant; een jaloerse, hoogzwangere vriendin en tot overmaat van ramp ook nog een gijzeling in het warenhuis!

Het zit erop! We hebben al onze energie gegeven afgelopen week!

Vorige week maandag voor het eerst in ons decor met licht en geluid. Erachter komend hoe het effect is met het laken en lamp bij de bevalscene, hoe de lift werkt enzovoort. We hadden morele ondersteuning van twee lieve dames van de kolfclub dus voelde het al alsof we voor publiek stonden.... Woensdag de generale repetitie en die ging,  zoals een generale mag gaan, niet zo best maar dat zorgde er juist voor dat vrijdag bij de première het dak eraf ging. We hadden een volle zaal met geweldig publiek die zo genoten van alles wat er op het toneel gebeurden. Wij als spelers voelden dat en het maakten dat we heerlijk konden spelen en de scene van de bevalling konden uitspelen.... Zaterdag hadden we weer een volle zaal wat we geweldig vonden.... we startte voor ons gevoel met wat minder energie en met een toch wel kritisch publiek waaronder veel collega toneelspelers kwam de energie moeilijk op gang maar desondanks hebben wij alles gegeven om er een geweldige avond van te maken!

We hebben niets dan lof gekregen over ons stuk. De reacties in ons gastenboek als: We hebben enorm genoten! en Dit is het leukste stuk dat ik heb gezien, geven ons het gevoel dat we een mooi stuk hebben neergezet.

Wij hebben enorm genoten van het hele proces naar dit weekend toe waarin wij met tegenslagen van ziekte bij één van onze spelers er toch voor hebben gezorgd dat we met ons allen er stonden. Nu afsluiten, nabespreken en op naar het volgende stuk! Hierbij danken wij een ieder die ons heeft geholpen en heeft gesteund dit afgelopen jaar en hopelijk tot volgend jaar!