Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in D:\www\kna1927.nl\www\J25\libraries\cms\application\cms.php on line 471 Nieuws

Klaar

Het zit er weer op. We hebben erg genoten van de 3 uitvoeringen en willen iedereen bedanken die is komen kijken, heeft geholpen of heeft gesponsord. Tot volgend jaar!

 

Heb je ons zien optreden en zou je volgend jaar ook wel op de planken willen staan? We zijn op zoek naar nieuwe spelers en wees niet bang: we doen niet aan audities. Heb je interesse, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. En dan nemen wij contact met je op.

Uitvoering toneelvereniging KNA ’27 goed bezocht

De allereerste uitvoering van "Eens in de duizend jaar" zit er op! We hebben een hele energieke, leuke, en vooral gezellige première achter de rug. De zaal zat goed vol met een nieuwsgierig en enthousiast publiek, dat érg heeft gelachen. Ook om het decor dat tijdens de voorstelling naar beneden kwam. Gelukkig raakte niemand gewond en kon André de schade snel herstellen zodat we snel weer verder konden. Komend weekend spelen we, in een volledig gerepareerd decor, op vrijdag (13 maart) en zaterdagavond (14 maart) om 20:00. Voor meer informatie en het reserveren van een plekje kunt u terecht op onze website www.kna1927.nl of op onze Facebookpagina die u kunt vinden door te zoeken op Toneelvereniging Kunst na Arbeid '27 (vergeet onze pagina niet te liken).

 

KNA 27 uit Nieuwe Niedorp stampt teksten met Skype (Bron: Noordhollands Dagblad)

k

Het zit erop

Het zit er weer op. Met veel plezier hebben wij vier uitvoeringen neergezet van de klucht "Thuis waar je kleren hangen" en we hopen dat u net zo genoten heeft van het kijken als wij van het op de bune staan. Het was dit jaar een flinke uitdaging in verband met de vele acties, het uitdagende decor (denk aan de deur), dus ben ik trots dat we deze productie als team hebben neergezet. Natuurlijk niet alleen de spelers en de regisseur, maar ook ons decor- en techiekteam en productieteam. Iedereen die meegeholpen heeft om van deze productie een succes te maken wil ik dan ook nogmaals hartelijk danken. Bedankt!

En graag tot volgend jaar.

Jasper Groot
Voorzitter toneelvereniging KNA '27

Video-opnamen van de uitvoering van 2013 nu beschikbaar

Tijdens één van de uitvoeringen van het stuk "...OF JE WORST LUST!!" zijn video-opnamen gemaakt. Deze zijn nu beschikbaar via Youtube. Ga hiervoor naar "Dit is de vereniging>Video's", of klik op deze link: Youtube

Licht- en geluidtechnicus voor toneelvereniging KNA '27

20121202_162905.geschaaldIk ben twee jaar geleden via mijn broer Hans bij de vereniging gehaald om het licht en geluid te regelen. Dit jaar heb ik een cursus gedaan bij theater het Pakhuis in Hoorn onder leiding van Henk Erich om te leren hoe ik nog beter het toneel uit kan lichten. We begonnen met de basis, dus wat voor lampen er zijn en hoe je ze aansluit op de dimmers en mengtafel. Toen zijn we verder projecten uit gaan lichten, dus eerst de lampen op een tekening zetten en vervolgens ophangen in het grid. Toen alles hing en aangesloten was, zijn we gaan richten en hebben we er kleuren in gedaan voor een nog mooier effect. Als laatste hebben we op zondag 2 december een eindopdracht gedaan, het belichten van een mini voorstelling. Hierbij was het de bedoeling om een aantal scènes uit Leedvermaak van Judith Hertzberg te belichten. Dus heb ik met een groep mensen zelf het lichtplan bepaald, van hieruit de lampen ingehangen en een priklijst en standenlijst gemaakt. Er waren twee toneelspelers die het toneelstuk gingen opvoeren. Voor mijn gevoel is het allemaal erg nuttig geweest en ik ga het geleerde nu bij toneelvereniging KNA in uitvoering brengen. Dit kunt u allemaal komen zien op één van de voorstellingen op zondag 3, vrijdag 8 en zaterdag 9 maart 2013.

Tot ziens in de Prins Maurits,

Licht- en geluidsman Frank Schuit

Toneelvereniging KNA’27 is enthousiast !

Al vroeg in het seizoen is het duidelijk dat KNA’27 er zin in heeft. Er wordt een workshop gegeven door de voorzitter van het bestuur waarin alle leden uitgedaagd worden om mee te denken over zowel de PR als het stuk. Alle leden maken een schets, ontwerp voor een poster en er worden talloze ideeën geopperd voor leuke acties of aankleding van het stuk. Iedereen blijkt een enorm creatief talent te zijn. Dit alles gebeurt met veel lol en zo is het een zeer gezellige en creatieve avond geworden, waarbij iedereen spat van enthousiasme. Het toneelstuk kan niet anders dan een succes worden.

Nieuwe titel toneelstuk

We hebben een nieuwe titel bedacht voor de klucht die we dit jaar gaan spelen. De titel is geworden:

...of je worst lust!

De originele titel van het stuk was "Pension van lichte zeden"

Oefenavond 10 oktober

Noortje en Hans aan het werk in hun rol

Simone zit klaar voor de start

20121010_215111.website

Stuk en rolverdeling bekend!

Afgelopen woensdag is ons seizoen officieel begonnen met de workshop gegeven door onze regisseur Theo. De eerste helft van de avond hebben we verschillende leuke opdrachten gedaan die erg leerzaam waren. Iedereen deed echt onwijs leuk mee.

Na de koffiepauze was het moment daar om het toneelstuk te introduceren en de rollen te verdelen.

Het stuk dat we dit jaar gaan spelen heet "Pension van lichte zeden" van Carl Slotboom. Deze eigentijdse klucht brengt ons naar een pension waarvan de eigenaren genieten van een welverdiende vakantie. Hun vrienden Betty en Cor hebben beloofd om samen met hun zoon op het pension te passen. Maar als ze net aangekomen zijn blijken de eigenaren iets vergeten te zijn, namelijk om geen reserveringen te maken voor tijdens hun vakantie. Als ook nog eens blijkt dat het niet zomaar een pension is, maar ook een centrum voor spirituele levenshouding

en Cor hierdoor gedwongen wordt zich voor swami uit te geven raakt het gezin stevig in de problemen. Een lekkere klucht dus met een paar pittige karakters erin.