top of page
Simone Schuit

SIMONE BERKHOUT- SCHUIT

Speelt de rol van Nicolette

Ik kom uit Heerhugowaard en ben lid sinds 2011.  Onze vereniging voelt aan als familie. Het samen werken aan een productie en een stuk op de planken zetten is een geweldig proces! Toneelspelen geeft mij dan ook veel energie maar ook ontspanning zodra ik in mijn rol stap. Al een aantal jaar zit ik in het bestuur waar ik de sponsoren voor mijn rekening neem. Wat ik ook heel gaaf vind is dat wij worden gevraagd voor straattheater. Daar komt het improviseren aan bod. Al met al laat ik zo wel lezen dat toneel spelen geweldig is en dat ik iedereen aanraad om bij KNA1927 te komen spelen. Kom een keer langs op een van de repetitieavonden en beleef de magie van toneel!

CARLA BREEMAN-  VAN RIJ

Speelt de rol van Magda

crala portret goud.jpg

Speler en nieuwkomer, niet alleen in het gezelschap van KNA1927 maar ook in het mooie Winkel.

Sinds 2020 woon ik daar met mijn partner Hans. In mijn geboortedorp Zuidland heb ik bij 2 toneelstukken en 2 musicals, die door de kerk werden georganiseerd, diverse rollen en bijrollen gespeeld. Een bakker, een schoolmeester, een Koning, een boogschutter zonder tekst, allemaal mannenrollen, maar heel wel erg leuk om te doen. Bij de laatste musical heb ik de rol van regie op mij genomen. Dat was een uitdaging om 60 mensen daar te krijgen en datgene te laten doen, te zeggen en te zingen zoals je het in je hoofd hebt. Tijdens de uitvoeringen heb ik zelf ook meegedaan en heb vanaf het toneel, daar waar nodig was, geregisseerd (en dat was niet veel want alles zat er erg goed in).  Die uitdaging is dus fantastisch gelukt. En met deze ervaringen in het achterhoofd heb ik mij aangemeld bij KNA1927.

De toneelvereniging KNA1927, die dit jaar 95 jaar bestaat, is echt een hele gezellige groep waar ik me vrij voel om mijn rol te spelen zoals ik haar in grote lijnen in gedachten heb. We leven met elkaar mee, geven complimenten, advies en vullen elkaar aan om er een heel leuk toneelstuk van te maken.

Dit keer speel ik de rol van Magda… een vrouw dus.. en wat voor één! Haha, ik verklap niets maar het wordt Super… Super, Super!

GERARD DE BOER

Speelt de rol van Bauke

Gerard portretfoto goud.jpg

Wil je weten hoe ik bij deze vereniging gekomen ben? 
Kom later nog eens terug en dan vertel ik jou mijn verhaal.

ANTOINET HOMBURG

Speelt de rol van Plien en Anette

Ik heb 2 kinderen, een man en woon in Noord Scharwoude. Ik ben lid sinds 2017.


Voordat ik hier kwam heb ik 1 jaar meegedaan bij kaeskoppenstad door m'n collega Kim. Door Kaeskoppenstad leerde ik een aantal leden van KNA kennen. Ik werd door hen gevraagd om mee te doen met de workshops en mocht mee naar t uitje van het 90-jarige bestaan en nieuwjaarsborrel. Het is zo'n gezellige groep dat ik besloot mee te gaan spelen. Ik heb nu een dubbelrol die totaal verschillend zijn maar ook een geweldige uitdaging is. We spelen met 7 spelers en de rest hebben een andere taak of zijn niet meer in de gelegenheid om te kunnen spelen maar ze blijven wel ondersteunend lid omdat ze KNA een warm hart toedragen.

Ik voel me erg thuis bij KNA'27, het voelt aan als een warm bad. We hebben erg veel lol en zijn net een soort familie. Het stuk waar we nu voor repeteren en straks gaan uitvoeren is absoluut een aanrader om te komen kijken. De personages en scènes zijn grappig, verrassend en afwisselend. Je weet straks gewoon niet waar je naar moet kijken!

Antoinet Homburg.jpg
Hans Schuit_edited.jpg

HANS SCHUIT

Speelt de rol van Roel

Ik zit ruim 20 jaar bij KNA 1927. En heb al, met veel plezier, in vele toneelstukken mee mogen spelen. Daarnaast heb ik ook een aantal jaren in het bestuur gezeten. Op dit moment vervul ik geen rol in het bestuur en ben ik spelend lid van KNA. Dat doe ik nog steeds met heel veel plezier.

KNA 1927 geeft mij na al die jaren nog steeds een warm gevoel. De mensen die in de afgelopen jaren mee hebben gewerkt aan de tot stand koming van de producties heb ik leren kennen als gedreven mensen. Met veel gevoel voor humor en oog voor een mooie productie.

Ik denk dat wij op dit moment ook weer bezig zijn met een leuke, humorvolle en mooie productie die zeker de moeite waard is om te komen kijken. Ik hoop dat ik de mensen die komen kijken kan trakteren op diverse lachsalvo’s en een ontspannen avond. En uit eindelijk met een tevreden glimlach huiswaarts keren met het idee van: “ Volgend jaar kom ik mooi weer kijken naar KNA 1927!!"

KIM DE LEEUW

Speelt de rol van Chantal

Ik woon in Nieuwe Niedorp en ik heb jaren op het toneel gestaan bij de operette en musical in Langedijk.

In 2010 ben ik in Nieuwe Niedorp komen wonen en was ik in voor een nieuwe uitdaging. Ik ben een paar keer wezen kijken tijdens de oefenavonden van KNA’27 en voelde me hier gelijk thuis. Het is een warme en gezellige groep die je gelijk welkom laat voelen. Na het zien van de uitvoeringen en natuurlijk de gezellige derde helft ben ik ook een KNA’er geworden.

Ik speel nu al een aantal jaren toneel met veel plezier. Kleine of grote rollen, rollen die dichtbij me staan maar ook rollen die heel ver van mij af staan. Elke keer leer ik weer nieuwe dingen en zo blijft toneelspelen leuk, uitdagend en leerzaam. Natuurlijk is er ook tijd voor een hele hoop lol en gezelligheid. Het is een hobby en we zijn amateurtoneel, en zo moet het ook blijven. De lol die je samen, op en naast het toneel hebt is heel belangrijk want hierdoor krijg en ontvang je energie.


Ik zit ook alweer een aantal jaar in het bestuur. Eerst als algemeen bestuurslid en nu als voorzitter. Ook dit is erg gezellig en we doen het  allemaal samen. In januari hebben we altijd een gezellige nieuwjaarsborrel, we houden een gezellig BBQ-feestje en we gaan samen op grime cursus.


Op een verschillende manieren zijn we met toneel bezig en alles is leuk, ontspannen, gezellig en vol lol.

Elk jaar leef ik, zeker als speler, weer toe naar de uitvoeringen. Dat is echt de kers op de taart. De kik die het geeft om voor het publiek iets moois neer te zetten. Ze een avond te laten lachen en te genieten, hier word ik erg blij van en geeft veel energie van.


Kim de Leeuw.jpg
Cor Sprangers.jpg

COR SPRANGERS

Speelt de rol van Sjors

Hallo mijn naam is Cor Sprangers


Nadat ik mijn debuut maakte bij KNA1927 met een (vond ik) fantastische rol smaakte dat naar meer en heb ik uiteraard besloten om er mee door te gaan en nu zit ik alweer in mijn derde stuk.


Ook dit stuk is weer ontzettend leuk en heb ik dit keer een rol waarin ik mijzelf moet uitdagen.

Tijdens de repetities is het enorm gezellig met enorm veel voorpret.


Ben je nieuwsgierig hoe het geworden is?

Kom dan naar onze uitvoeringen en spreek me vooral aan, tot dan!!

Rieneke Peet Regieassistente

RIENEKE PEET

Regie-assistente, souffleuse, productie coördinator en nog veel meer!

Sinds 2006 ben ik lid van KNA1927  en het bezige bijtje van de vereniging. Toen ik lid werd, zaten wij nog in de Roode Eenhoorn en heb ik daar een aantal jaren met veel plezier meegespeeld. Het is een hele warme groep die tussen de serieuze gedeeltes heel veel lol maakt. Al snel sloot ik ook aan bij het bestuur, waar ik nu nog steeds Secretaris ben. Na omstandigheden ben ik gestopt met spelen en ben ik sindsdien achter de schermen te vinden als Regieassistent en Productie Coördinator tijdens de uitvoeringen. Dit is soms even stressvol en vraagt soms snelle schakel handelingen, maar vind ik nog steeds erg leuk om te doen! U zult mij ongetwijfeld tijdens de uitvoeringen ook nog overal en nergens vinden.

Tilly Schaafsma regisseuse

TILLY SCHAAFSMA- LEGUIT

Regisseuse

Het spelen zat al jong in mijn bloed. Op mijn 11e begon ik bij de musicalvereniging de Notenkrakertjes in Winkel, daar heb ik tot mijn 18e gespeeld.


Met mijn ouders gingen we altijd naar de uitvoeringen van KNA en genoot ik van de kluchten. Ik ben groot fan van John Lanting en toen er een oproep kwam voor spelers ben ik bij KNA gaan spelen. Wat mij nog erg bijstaat is dat elk nieuw lid een kans krijgt op een mooie rol. En iedereen wordt gewaardeerd voor wie hij/zij is.


Ik speel nu al meer dan 25 jaar bij KNA. Vele rollen vertolkt en ook heb ik vele verschillende bestuursfuncties bekleed en dat doe ik nog steeds.


Mijn hart ligt bij KNA ook al heb ik uitstapjes gemaakt naar Operette, zingen in een band en ook zelfs als Operazangeres mogen optreden op prachtige locaties in Noord-Holland.


Daarnaast heb ik een regie cursus gevolgd in Alkmaar. Na 10 jaar de regie te hebben gedaan voor de eindmusical van groep 8 bij "De Mient" ben ik de uitdaging aangegaan als regisseuse bij KNA. Niets is mooier dan elke speler uit te dagen zodat deze zich helemaal transformeert naar zijn of haar rol, rekening houdende met het talent en proces waar ze in zitten. We werken hard, doen veel verschillende opwarm oefeningen waar er altijd tijd is voor een lolletje, want we blijven wel amateurtoneel maar wel met ambitie om te kunnen groeien!

licht.jpg

TECHNISCHE CREW

Deze mensen achter de schermen maken het stuk compleet!

we want you_edited_edited.jpg

WIJ ZOEKEN NOG IEMAND VOOR DE TECHNIEK

Geluid/ Licht /  Film / etc.

jeroen 2.jpg

JEROEN SHAAFSMA

Decor bouwer

bob de bouwer.jpg

ROBERT

Decor bouwer

bottom of page