ONZE CAST 

spelers van "Paniek op de 13e"

Hans Schuit_edited.jpg

HANS SCHUIT

Speelt de rol van Danny

Ik zit ruim 20 jaar bij KNA 1927. En heb al, met veel plezier, in vele toneelstukken mee mogen spelen. Daarnaast heb ik ook een aantal jaren in het bestuur gezeten. Op dit moment vervul ik geen rol in het bestuur en ben ik spelend lid van KNA. Dat doe ik nog steeds met heel veel plezier.

KNA 1927 geeft mij na al die jaren nog steeds een warm gevoel. De mensen die in de afgelopen jaren mee hebben gewerkt aan de tot stand koming van de producties heb ik leren kennen als gedreven mensen. Met veel gevoel voor humor en oog voor een mooie productie.

Ik denk dat wij op dit moment ook weer bezig zijn met een leuke, humorvolle en mooie productie die zeker de moeite waard is om te komen kijken. Ik hoop dat ik de mensen die komen kijken kan trakteren op diverse lachsalvo’s en een ontspannen avond. En uit eindelijk met een tevreden glimlach huiswaarts keren met het idee van: “ Volgend jaar kom ik mooi weer kijken naar KNA 1927!!"

KIM DE LEEUW

Speelt de rol van Chantal

Ik woon in Nieuwe Niedorp en ik heb jaren op het toneel gestaan bij de operette en musical in Langedijk.

In 2010 ben ik in Nieuwe Niedorp komen wonen en was ik in voor een nieuwe uitdaging. Ik ben een paar keer wezen kijken tijdens de oefenavonden van KNA’27 en voelde me hier gelijk thuis. Het is een warme en gezellige groep die je gelijk welkom laat voelen. Na het zien van de uitvoeringen en natuurlijk de gezellige derde helft ben ik ook een KNA’er geworden.

Ik speel nu al een aantal jaren toneel met veel plezier. Kleine of grote rollen, rollen die dichtbij me staan maar ook rollen die heel ver van mij af staan. Elke keer leer ik weer nieuwe dingen en zo blijft toneelspelen leuk, uitdagend en leerzaam. Natuurlijk is er ook tijd voor een hele hoop lol en gezelligheid. Het is een hobby en we zijn amateurtoneel, en zo moet het ook blijven. De lol die je samen, op en naast het toneel hebt is heel belangrijk want hierdoor krijg en ontvang je energie.


Ik zit ook alweer een aantal jaar in het bestuur. Eerst als algemeen bestuurslid en nu als voorzitter. Ook dit is erg gezellig en we doen het  allemaal samen. In januari hebben we altijd een gezellige nieuwjaarsborrel, we houden een gezellig BBQ-feestje en we gaan samen op grime cursus.


Op een verschillende manieren zijn we met toneel bezig en alles is leuk, ontspannen, gezellig en vol lol.

Elk jaar leef ik, zeker als speler, weer toe naar de uitvoeringen. Dat is echt de kers op de taart. De kik die het geeft om voor het publiek iets moois neer te zetten. Ze een avond te laten lachen en te genieten, hier word ik erg blij van en geeft veel energie van.


Kim de Leeuw.jpg
Cor Sprangers.jpg

COR SPRANGERS

Speelt de rol van Bertus

Hallo mijn naam is Cor Sprangers


Nadat ik mijn debuut maakte bij KNA1927 met een (vond ik) fantastische rol,

smaakte dat naar meer en heb uiteraard besloten om er mee door te gaan.


Ik zou samen met mij zus gaan maar omdat ze verhinderd was kwam zij later kennismaken.

En nu doet ze ook mee.


Het stuk is weer heel erg leuk en ik vind dat ik ook weer een hele leuk rol heb.

Tijdens de repetities is het ook weer enorm gezellig en wat een voorpret hebben we dan al.Ben je nieuwsgierig hoe het geworden is?

Kom dan naar onze uitvoeringen en spreek me vooral aan, tot dan!!

 

ANTOINET HOMBURG

Speelt de rol van Sientje

Ik heb 2 kinderen, een man en woon in Noord Scharwoude. Ik ben lid sinds 2017.


Voordat ik hier kwam heb ik 1 jaar meegedaan bij kaeskoppenstad door m'n collega Kim. Door Kaeskoppenstad leerde ik Simone, Hans en Jasper kennen. Ik werd door hen gevraagd om mee te doen met de workshops en mocht mee naar t uitje van het 90-jarige bestaan en nieuwjaarsborrel. Het is zo'n gezellige groep dat ik besloot mee te gaan spelen. Ik schrok wel toen ik erachter kwam dat we maar met 5 (en nu 6) spelers waren, de rest hebben een andere taak of zijn niet meer in de gelegenheid om te kunnen spelen maar ze blijven wel ondersteunend lid omdat ze KNA een warm hart toedragen.

Ik voel me erg thuis bij KNA'27, het voelt aan als een warm bad. We hebben erg veel lol en zijn net een soort familie. Het stuk waar we nu voor repeteren en straks gaan uitvoeren is absoluut een aanrader om te komen kijken. De personages en scènes zijn grappig, verrassend en afwisselend.

Antoinet Homburg.jpg
 
Simone Schuit

SIMONE BERKHOUT- SCHUIT

Speelt de rol van Esther

Ik kom uit Heerhugowaard en ben lid sinds 2011.  Onze vereniging voelt aan als familie. Het samen werken aan een productie en een stuk op de planken zetten is een geweldig proces! Toneelspelen geeft mij dan ook veel energie maar ook ontspanning zodra ik in mijn rol stap. Al een aantal jaar zit ik in het bestuur waar ik de sponsoren voor mijn rekening neem. Wat ik ook heel gaaf vind is dat wij worden gevraagd voor straattheater. Daar komt het improviseren aan bod. Al met al laat ik zo wel lezen dat toneel spelen geweldig is en dat ik iedereen aanraad om bij KNA1927 te komen spelen. Kom een keer langs op een van de repetitieavonden en beleef de magie van toneel!

 
Marian Sprangers

MARIAN SPRANGERS

Speelt de rol van Isabelle

Vorig jaar maakte mijn broer Cor zijn debuut bij KNA en daar heb ik enorm van genoten!

Ze zochten mensen dus ik besloot mij op te geven. Al vaker dacht ik eraan om op toneel te gaan, maar nooit echt de stap gezet. Dit leek mij een prachtig moment om dit o.a. samen met mijn broer te doen.

Je verdiepen in een rol en te verplaatsen in een karakter leek mij makkelijker dan gedacht.

Gelukkig zijn de ervaren medespelers allemaal erg lief en behulpzaam, ook veel creatieve ideeën komen er boven en we lachen wat af tijdens de repetities. De regisseuse is een lieve vrouw die je op een positieve manier vertelt hoe je je rol beter kan vervullen, hierdoor blijft een positieve sfeer en wordt er voor gezorgd dat je je niet minder voelt als de andere spelers. Kortom een groep waar je makkelijk binnenstap.

Elke keer als we repeteren, lijkt het stuk leuker te worden. In dit stuk hebben we gekke en leuke karakters en vind ik het lastig mijn lach in te houden tijdens het oefenen. En dat jullie allemaal naar de voorstelling moeten komen, lijkt me daarom een must, zet de datum maar vast in je agenda! Tot dan!

 
Rieneke Peet Regieassistente

RIENEKE PEET

Regie-assistente, souffleuse, productie coördinator en nog veel meer!

Sinds 2006 ben ik lid van KNA1927  en het bezige bijtje van de vereniging. Toen ik lid werd, zaten wij nog in de Roode Eenhoorn en heb ik daar een aantal jaren met veel plezier meegespeeld. Het is een hele warme groep die tussen de serieuze gedeeltes heel veel lol maakt. Al snel sloot ik ook aan bij het bestuur, waar ik nu nog steeds Secretaris ben. Na omstandigheden ben ik gestopt met spelen en ben ik sindsdien achter de schermen te vinden als Regieassistent en Productie Coördinator tijdens de uitvoeringen. Dit is soms even stressvol en vraagt soms snelle schakel handelingen, maar vind ik nog steeds erg leuk om te doen! U zult mij ongetwijfeld tijdens de uitvoeringen ook nog vinden bij de verlotingstafel :)

 
Tilly Schaafsma regisseuse

TILLY SCHAAFSMA- LEGUIT

Regisseuse

Het spelen zat al jong in mijn bloed. Op mijn 11e begon ik bij de musicalvereniging de Notenkrakertjes in Winkel, daar heb ik tot mijn 18e gespeeld.


Met mijn ouders gingen we altijd naar de uitvoeringen van KNA en genoot ik van de kluchten. Ik ben groot fan van John Lanting en toen er een oproep kwam voor spelers ben ik bij KNA gaan spelen. Wat mij nog erg bijstaat is dat elk nieuw lid een kans krijgt op een mooie rol. En iedereen wordt gewaardeerd voor wie hij/zij is.


Ik speel nu al meer dan 25 jaar bij KNA. Vele rollen vertolkt en ook heb ik vele verschillende bestuursfuncties bekleed en dat doe ik nog steeds.


Mijn hart ligt bij KNA ook al heb ik uitstapjes gemaakt naar Operette, zingen in een band en ook zelfs als Operazangeres mogen optreden op prachtige locaties in Noord-Holland.


Daarnaast heb ik een regie cursus gevolgd in Alkmaar. Na 10 jaar de regie te hebben gedaan voor de eindmusical van groep 8 bij "De Mient" ben ik de uitdaging aangegaan als regisseuse bij KNA. Niets is mooier dan elke speler uit te dagen zodat deze zich helemaal transformeert naar zijn of haar rol, rekening houdende met het talent en proces waar ze in zitten. We werken hard, doen veel verschillende opwarm oefeningen waar er altijd tijd is voor een lolletje, want we blijven wel amateurtoneel maar wel met ambitie om te kunnen groeien!

 
licht.jpg

TECHNISCHE CREW

Deze mensen achter de schermen maken het stuk compleet!

 
we want you_edited_edited.jpg

WIJ ZOEKEN NOG EEN BOB DE BOUWER

Decor bouwer

jeroen 2.jpg

JEROEN SHAAFSMA

Decor bouwer

bob de bouwer.jpg

WOUT

Licht en geluid technicus